Tips fr att hlla min kattren och snygg

Daglig rengöring

Att hålla din katt ren är viktigt. Det förebygger bakterier och allergener från att fästa sig till håret. För att hålla den frisk och glad, behöver du daglig rengöring.

Här är några tips för att få katten ren och snygg:

Töm kattlådan dagligen

Att rengöra och tömma kattlådan regelbundet är ett av de mest viktiga momenten du kan göra för att hålla min kattren fräsch och snygg, samtidigt som du också underlättar dag-till-dag-underhåll. Att avlägsna gamla urin och bajspåsar håller inte bara lukten nere, utan gör det även lättare för min katt att använda sin toalett.

Beroende på typen av påse som du använder kan det vara nödvändigt att tömma kattkrassin ofta – tillsammans med att ta bort alla rester i lådan. Du ska aldrig lämna bajs eller urin i den. För den som har en sopmaskin borde man helst helst använda sig av speciella sopposer, vanlig sopsugning med vanliga plastpåsar kan leda till skadliga dammpartiklar för din katts hud och maghinnor. Standardpapperpåsar fungerar dock bra.

Om du behandlar din trasig sirap innan du tömmer den är det bäst att dosera med en specialdesignerad desinfektionsvax (finns oftast i de stora zoobutikerna), men undvik flygskamkamper eftersom dessa kan irritera din katts andning om denna utsatts för giftiga ångor. Ha alltid rena handdukar i närheten när du hanterar sopytor eller sopposer för det mesta annars finns risken för infektioner eller allergiska reaktioner om du tar emot soporna med oljiga handskar, vanliga tygbehandskningar eller med bara torra händer utan skyddsmaterial.

Rengör lådan med en borste och mild tvål

För att hålla din kattlåda fri från bakterier och ge ett mindre obehagligt intryck behöver du rengöra den regelbundet. Hur ofta beror helt på hur många katter som bor i hemmet och vilket typ av torv katter använder. För en liten rumskatt som använder lös torv, är en lämplig administrativ tid att rengöra hela lådan var sjätte dag.

Det första steget vid varje rensning är att ta bort alla gammal torv och matskit ur boxen och skaka ut det i papperskorgen. När det är gjort, skrubba inte papplådan eller trasa med en hårdborste. Istället tar du en mild tvål och samma borste eller skurhink för att torka ned locket, sidorna och bottnen av lådan med varmt vatten. Se till att ingen tvål hamnar direkt i boxens inverkan. Lägg sedan till lite desinfektionsmedel om du vill minsk risken för bakterier, vanliga husholdningsartiklar fungerar bra; Undvik dock arsenik- eller ammoniakföreningar som kan skada din katt om den andas dagen in i rummet. När boxens ytor är noga rengjorda suger du upp eventuella rester av tvättmedel innan de blir torkade på platsen. Om det finns smutsiga flagnande fliker i plastbotten eller trasa runt kanterna på boxen kan de avlägsnas mycket lätt med sax.

Byt lådans sand eller torv varje vecka

Byt sand eller torv i kattlådan varje vecka för att säkerställa god hygien. För att undvika uppbyggnad av lukt och potentiella skadedjur, är det viktigt att hålla kattlådan ren.

När du byter lådans sand eller torv är det också bra att ta bort alla nedskräp från framsidan av kattlådan, ta bort alla gamla sand eller torvskopor och torka rent alla ytor. Byt sand eller torv varje vecka för att säkerställa en frisk och säker miljö för din katt.

Foder

Katter behöver rätt mat för att hålla sig friska. Det finns olika typer av foder. Välj det som uppfyller kattens näringsbehov.

Här lär du dig vilken mat som är bäst och hur du ger den rätta näringen till din katt.

Fördela fodret i små portioner

För att se till att din katt har en näringsrik och balanserad diet bör du fördela ut fodret i flera små måltider per dag. Även om det kan finnas motsägelser bland olika katter, är det bäst att ge dem ett bra utbud av proteiner, fetter och fibrer. Fodermat som bara konsumeras i en enda portion varje dag rekommenderas inte eftersom det kan leda till viktökning – så håll portionerna lagom små och se till att de innehåller alla nödvändiga näringsämnen.

Det är också viktigt att ge dem ett heltidsfoder, annars riskerar de att lida av näringsbrist eller för mycket mat varje dag.

Se till att katten har tillgång till ren och frisk vatten

Det är viktigt för katter att ha en väl planerad diet som omfattar kvalitetsfoder och godbitar. Det är viktigt för kattens hälsa och välbefinnande att de har tillgång till rent och friskt vatten, som ska bytas varje dag också.

Tänk på att du bör byta ut all mat efter 12-24 timmar, så att det inte blir besmittat med bakterier. Försök att undvika torrfoder som innehåller för mycket salt, tillsatta smaker eller tillsatser. Naturlig mat är det bästa. Förutom basfodret kan du ge dina katter tidvattenfiskskivor eller annat rått kött som bitar av hushullskött, monterad lax eller gressinghamsk kalkonbröst.

Leksaker

Katter behöver leksaker för att hålla ren och snygg kattren. Ta bort sopor och skräp. Det håller din katt stimulerad och sysselsatt. Det finns många olika typer av leksaker för katter att välja mellan. Låt oss titta på de vanligaste som katter älskar!

Håll kattren ren genom att se till att leksakerna är rena

För att hålla kattens ren uppe är det viktigt att se till att leksakerna är rena. Ibland kan det ta tid, så se till att boka in den extra tiden varje vecka för att rengöra alla leksaker som din katt leker med. Om möjligt, prova olika typer av leksaker för att se vilka som passar bäst och fortsätt byta hem dem så ofta som möjligt.

Håll reda på vilka material leksakerna består av och var noga med att inte låta snabba textilexperiment slutföra en bedrägeri på din katt – vi rapporterar om alltför mеngа katter skadade av billiga plastleksaker eller skurna trasor! Papper, tyg, textilier och trä rengörs enkelt med rinnande vatten. Material som foder kan tvättas separat i diskmaskin eller kastas om de inte längre är brukbara.

Kontrollera regelbundet eventuella limmade delar och husdjuranklagelser för fallna stickor, skavda bitar och glapp som kan behöva repareras eller bytas ut regelbundet. Avgiftning är naturligtvis otroligt viktigt! Glöm inte heller felval – fя gfledenhetrmed innovativa uppfinningar men smit inte fоrbis det ћkliga i grundlдggande beteenden mellan rovdjur! Altifalletvеlar var bekanta frеn tennisskon 🙂

Se till att leksakerna är säkra och inte kan skada katten

För att säkerställa att din katt upplever det bästa av sitt lekland, är det viktigt att du noggrant utvärderar alla typer av leksaker som den har tillgång till. Det första steget är att se till att leksakerna är säkra och inte kan skada din katt.

Titta alltid inuti och undersök om det finns bitar som kan lossna. Om leksaken är hel, se sedan till att den inte har hårda, skarpa eller giftiga delar. Försök undvika små plastbitar eftersom de ofta kan rivas loss och tuggas på. Filtleksaker, bomullspoppar och sisalpinnen fungerar bra för de flesta katter. Se också till att du inte ger dina katter ben eller andra mindre föremål som ligger i golvet; dessa objekt är små nog att sväljas eller fastna i magslemhinnan.

Du borde också ta reda på vilka typer av material som fungerar bäst för din katt. Ull-, tyg- eller skinnleksaker hyser oftast större potential för irriterade hudf lägen p g a allergener eller framträdande fibrer (vilket gör dem olämpliga). Massor med jousteri-objekt finns också; frasiga lock, rasslande burkar, syltburkar med mynt eller strumpor ersatta av slangdjur skapar en massiv möjlighet noggrann observationer, utforskning och excentrisk spillning! Ja – Ge din katt all den roliga stimulans det behöver!

Slutsats: Se till att ditt husdjur har en varierad samling trygga leksaker som är sammansatta med allergivenliga material för långvarig glädje!

Grooming

För att hålla din katt frisk och glad börjar du med grooming. Det är inte bara bra för att få en glänsande päls, utan även ett sätt att undersöka om katten har några allvarliga problem. Därför, följ dessa tips för att hålla katten ren och snygg.

Bürsta katten regelbundet

Bürstar katten regelbundet – det här är den bästa investeringen för att bevara din katts vackra päls. För långa, lockiga pälsar är en combing-teknik det bästa sättet att avlägsna döda hår och lossande skinn. Vitt, silver lång päls kan fördelas fint med en mycket fin trimmer.

För korta haired katter såsom Persiska och Devon Rext cats, en Soft slicker brush eller fingertippar kan användas med tekniken som passerv ridning mot strömmen från basen till slutet av håret. Glöm inte öronen! Ibland till och med lite babypuder i dem innan du tar itu med problemområdena.

Se till att katten får regelbundna veterinärbesök

För att få din katt att se bra ut, rekommenderas det att ta henne till en veterinär regelbundet för att säkerställa hälsan. Även om katter vanligtvis inte är sociala djur, kommer det att finnas ett par checklist som din veterinär kan ta sig igenom vid varje besök. Detta inkluderar granskning av huden, muskeluppbyggnad och slitna tånaglar samt undersökningar av tandhälsa, öron och gom. Ofta utförs vaccinationer och skabbtest hos djur som bor inomhus eller ibland har möjlighet att fånga upp parasiter utomhus.

Din veterinär kan också ordinera en specifik diet baserad på kattens ålder, ras, vikt och aktivitetsnivå. Att se till att din katt tar regelbundna besök hos en veterinär hjälper dig också med problemfri grooming som förvandlar henne till den bäst uppsatta versionen av henne själv.

Hygien

Att ha en ren och snygg katt är viktigt. Hygien är en viktig del. Balans är nödvändig för att undvika irritation.

Här är några tips för att hålla katten ren: borsta regelbundet, ge katten bad och byt ut sängkläderna ofta.

Se till att katten har en ren och fräsch miljö

Följande tips bidrar till att se till att din katts renhållning är så hälsosam och bekväm som möjligt.

• Erbjudd regelbunden rengöring av kattlådan och byt lera flera gånger per vecka för att förhindra lukt. Om du har en urinhink behöver den tömmas och skrubbas efter användning.
• Avfall behöver plockas upp dagligen, eftersom det annars kan bilda obehagliga lukter och katter som tycker om rent miljöer letar normalt inte i saker som är smutsiga. Alla spilld mat eller nedsmutsade ytor måste torkas bort avsevärt snabbt för att undvika smuts.
• Tillsammans med viltsom rengöring handlar det om regelbundna undersökningar av kattsymtom för att minska risken för problem som pälsförlust, parasiter, olika infektioner och annan ohälsa. Om du bekymrar dig för din kats hälsa ska du alltid ta reda på veterinärs råd innan du ger medicinering av något slag. Du kan lita på att din veterinär är experten när det gäller friskhetsutvurderingar.

Se till att katten har tillgång till en sandlåda eller en kattlåda

En av de viktigaste delarna av att hålla din katts hälsa år den dagliga hanteringen av sitt matsubstrat. Att ha tillgång till en regelbundet rengjord och fylld låda är ett måste för en sund och snygg katt. Mängden substans som ska användas beror på kattens storlek, aktivitetsnivå, ålder och typ av grundsubstans som används.

Om du använder en sandlåda ska du använda ett rikligt understöd för att göra det lättare för katten att gräva sig ner i den. Om man har en bomullslåda är det viktigt att den hålls torr trots att naturliga avföringar inte luktar starkt som tjockleken ökar . Vanligen rekommenderas det att man tar bort avföring och giftiga material flera gånger per dag, men för stora djur rengörs den minst 1-2 ggr/vecka.

Avföringsmmannisker och urinpooler uppmuntras på samma sätt, men ibland kan extra laxerande substanser behövas om malabsorption inträffar eller om musklerna inte riktigt samverkar med allvarliga effekter från deprimerade smittsamma problem. Det finns olika bruksinstruktioner beroende på grundsubstratet som används – se till att ta reda på dem innan du börjar!

Vanliga frågor

Fråga: Hur ofta bör jag borsta min katts päls?

Svar: Det rekommenderas att borsta din katts päls åtminstone en gång i veckan för att undvika tovor och hudproblem.

Fråga: Vad är det bästa sättet att ta bort kattris?

Svar: Det bästa sättet att ta bort kattris är genom regelbunden borstning. Det finns också speciella verktyg som kan hjälpa till att ta bort trassligt och död päls.

Fråga: Vilken typ av schampo bör jag använda för min katt?

Svar: Det är viktigt att använda ett schampo som är speciellt utformat för katter eftersom människorschampo och andra djurschampon kan vara för starka. Köp schampo från djuraffären eller fråga din veterinär för rekommendationer.

Fråga: Hur ofta bör jag bada min katt?

Svar: Katter är självcleanande djur och behöver inte badas ofta. Det är vanligtvis tillräckligt att ge din katt ett bad en eller två gånger om året. Endast bada om din katt har klivit i något som skadar eller smutsar pälsen.

Fråga: Hur kan jag förhindra att min katt får bollar av hår i magen?

Svar: För att förhindra att din katt får bollar av hår i magen, borsta regelbundet och ge din katt kattgräs att tugga. Kattgräs hjälper till att rensa ut hår från kattens matsmältningskanal.

Fråga: Hur kan jag hålla min katts klor korta utan att klippa dem?

Svar: Det finns flera sätt att hålla din katts klor korta utan att klippa dem. Kattklättrare och kattleksaker kan hjälpa till att nöta ner klorna. Du kan också köpa klösmöbler som din katt kan klösa på istället för att använda dina möbler.