En av de mest fascinerade kattraserna i världen är Maine Coon som härstammar från de nordöstra delarna av USA. Vid första anblicken kan katten verka ilsken och farlig men ack så fel man kan ha. Maine Coons är en av de allra snällaste och beskedligaste raserna och trots sin stora storlek kan man nästan göra vad man vill med dem. De har också mycket av hundars beteenden och älskar både vatten, att apportera och har lätt för att lära sig saker. Dessutom är det den mest pratglada kisse du kan tänka dig som ofta “säger till” när den vill leka, gosa eller sätta sig hos dig.

Vår hemsida är tillägnad denna gigantiska kissemiss och här har vi samlat en rad artiklar om rasen, dess historia, egenskaper, kännetecken och andra roliga och intressanta detaljer för dig som är en blivande Maine Coonägare. Varför inte bekanta dig med rasen både genom information och genom att se filmer där den medverkar? Det är nämligen mycket svårt att motstå denna krabat när man väl har stiftat bekantskap med den och många säger att den t.o.m. är beroendeframkallande.

Här hittar du information om hur rasen trivs i olika miljöer, hur den ska matas samt annat smått och gott som kan vara värt att veta. En Maine Coon är mycket mänsklig och är mer än en vanlig katt. Den är enkel att ha att göra med och kräver egentligen inte så mycket, vilket gör att den är en perfekt nybörjarkatt.

Oavsett om du redan äger en Maine Coon eller om du funderar på det, kan den här hemsidan ge dig lite tips om hur man sköter den och hur den fungerar som sällskapsdjur. Ta vara på det lilla lejonet som har blivit mångas favoritkatt genom åren. Det vinner du verkligen på eftersom katten garanterat kommer att bli din vän för livet.