Av vilken anledning mumlar kattdjur?

Sedan början är ett stort antal av oss instruerade om att när kattdjur mumlar så låter de dig veta att de är lyckliga. Medan sorl tros vara mestadels avsiktligt och ofullständigt naturligt, föreslår forskning att kattdjur kan kurra i ljuset av flera faktorer, som involverar den känsliga åskan som ett sätt att förmedla och som en typ av självlindrande eller i vilket fall som helst lagning. Därför mumlar kattdjur ofta när de skadas, eller efter ett plågsamt tillfälle.

Små katter är gravida med synskada och hörselskada, förblir så tills de är runt fjorton dagar gamla. Hur det än må vara, börjar de kurra efter bara ett par dagar, huvudsakligen för att berätta för sina mammor var de är och för att sticka ut för dem när de tar hand om tiden. Detta beteende fortsätter in i vuxen ålder och kommer att vara naturligt för kattägare som är välsignade att få en tvångspresentation av sorl när kvällsmaten är inne. Detta är dock bara ett av få unika sätt som sorlet utnyttjas på.

Kattdjur mumlar ofta när människor stryker dem, vilket leder till ett förhållande mellan sorl och glädje. Uppmärksammad kattuppförande rekommenderar att de också försöker aktivera ytterligare anslutning, som om de säger “snälla fortsätt att smeka mig”.

En färsk rapport fann att kattdjur kan täcka ett gråt inuti deras sorl som sätter igång en upprätthållande natur hos deras ägare, som rop från ett mänskligt barn. Granskningen såg att medan de mumlade för att begära mat, var uppståndelsen kattdjur som skapade “mer påträngande och mindre charmiga”, vilket föreslog att de skulle kunna kontrollera sina sorl för att förmedla olika saker.

Enligt New Researcher-läsare kommer kattdjur också att justera rop som deras gnäll för att få en reaktion från sina ägare. Detta avser att om man antar att ett kattdjur skulle ha en hörselskadad ägare, är det rimligt att de skulle gnälla mindre när de fick veta att det inte utlöste en reaktion. Trots det skulle ett liknande kattdjur troligen fortsätta att mumla, utan att ändra återkommande ljud.

Undersökningar av kattens beteende har halkat efter hundarnas, men en färsk rapport resonerade att sorl strålar ut från kattens röstlåda, eller struphuvudet. Vid den punkt då kattdjur andas in, förstorar de och drar ihop glottis, området runt deras stämsträngar, i en snabb, kadenserad stil. När luften vibrerar över larynxmusklerna i struphuvudet uppstår det sorlande ljudet.

Men av vilken anledning mumlar de efter ett upprörande tillfälle? En nyligen publicerad rapport som distribuerades i The Diary of the Acoustical Society of America visade att egenodlade kattdjur och ett fåtal typer av enorma kattdjur, inklusive pantrar och geparder, kunde mumla vid frekvenser idealiska för att lindra obehag och, överraskande nog, benfixering.

Så hur kan du förklara varför ditt kattdjur mumlar? Din mest uppenbara möjlighet när det gäller att förstå dem är att kolla in deras icke-verbala kommunikation och den unika situationen. Förutsatt att de först mumlar, kanske de begär att bli omhändertagna. Om du helt nyligen har kommit tillbaka från en dag på jobbet, kanske de gör ordentlig bekantskap och om de är uppflugna i ditt knä och mumlar glatt, kan de mycket väl flagga för sitt stöd.