Hur briljanta är kattdjur?

Våra kattdjur verkar vara väldigt kloka, de verkar i allmänhet veta exakt exakt vad vi i slutändan är beroende av och när deras middagstid borde vara, men hur smarta skulle de säga att de verkligen är? Här på Purina har vi undersökt allt som du verkligen vill vara medveten om poängen, fortsätt att granska för att ta reda på hur briljanta de verkligen är.

Kattdjur verkar säkert vara kloka. Våra kattdjur vet i allmänhet exakt exakt när deras morgonmåltid borde vara och att det att se katttransportören innebär en fruktad utflykt till veterinärerna. De verkar vara redo att förvänta sig allt vi kan göra och förstå vad vi tänker, men vi känner aldrig att vi förstår vad som händer i deras sinnen. Detta beror i allmänhet på att kattdjur är hemliga djur och att de har undkommit forskare på grund av deras tveksamhet att delta i undersökningar. Hur som helst, frågan kvarstår faktiskt: hur angelägna är kattdjur?

I den här artikeln undersöker vi momentumforskningen som omfattar kattkunskap samt den djupt rotade diskussionen om i händelse av att kattdjur är mer briljanta än hundar. Fortsätt att granska för att inse vilka som är de mest skarpsinniga kattvarianterna och inse om administrationen av kattpostbefordran i slutet av 1800-talet.

Hur kluriga är kattdjur?

Det råkar vara så att kattdjur har en storhjärnstruktur som är som andra kloka varelser, inklusive människor. Det kan chockera upptäcka att din lilla katts sinnesstruktur är ungefär 90 % lik din!

Hur som helst beror det på hur du mäter kunskap i alla fall att ta reda på hur skarpsinniga kattdjur är.

Vilka är de mest intelligenta kattvarianterna?

De allra flesta garanterar att de tre främsta kunnigaste kattvarianterna är abessinier, siameser och bengaler. Hur det än må vara, är detta på grund av att kattkunskap vanligtvis utgår från älskvärdhet och beredskap att samarbeta med ägare. Abessinier, siameser och bengaler är förbluffande vänliga sorter som är mest glada medan de samarbetar och leker med sina ägare. De kan faktiskt vara utbildade att utföra stunts!

Hur som helst, det handlar inte om ras när man tänker på hur briljanta kattdjur är, eftersom en liten mörkrandig katt som heter Nora verkligen kan spela piano! Det är uppenbart att hon aldrig riktigt visade hur man spelar piano som ett stunt och vid närmare eftertanke fick hon det utan någon annan med motiveringen att hennes ägare visar piano hemma hos dem, så hon lärde sig genom att efterlikna dem. Hon har spelat piano sedan hon var ett år gammal och var huvudkatten av sex i hemmet som valde att skaffa det. Hur är det för kattinsikt?

Är kattdjur mer briljanta än hundar?

Huruvida kattdjur eller hundar är mer briljanta är en oändlig diskussion bland katt- och hundägare. De två sidorna verkar ha betydande syften bakom att tro att deras luddiga följeslagare är den mest intelligenta, men vad säger vetenskapen egentligen om denna situation?

Enligt undersökningen av varelsekunskap anses hundar i stort sett vara de mer skarpsinniga av de två på grund av hur de är betydligt mer lärbara. Hundar har tämjts längre än kattdjur och verkar vara mer vänliga och kunna tillfredsställa människor, vilket är anledningen till att de har varit effektiva i olika ärenden som att dirigera synskadade, sök och bärgning och för polisarbete.

Det är dock bara en enda metod för att uppskatta insikt. Kattdjur kan ses som mer angelägna på grund av deras ovilja att följa människor och delta i undersökningar, eftersom de har sin egen hjärna och vägrar att delta i triviala åtaganden bara för att tillfredsställa sina ägare. Dessutom, där många kanske accepterar att förklaringen att kattdjur förbiser dem är på grund av att de inte kan förstå dig, är det på grund av hur kattdjur inte vill känna igen dig hur många hundar än gör. Som skrivläraren Mary Bly sa: “Handtänder kommer när de kallas; kattdjur tar ett meddelande och slår dig.”

I grund och botten innebär detta att en katts insikt är svår att kontrastera med en hunds insikt direkt.

Kattdjuret påskyndade administrationen

Många hundälsklingar känner att en hunds förmåga att hjälpa människor med ärenden gör dem mer intelligenta än kattdjur. Men även om det inte finns guidekatter eller poliskatter, har det verkligen funnits postbefordrande kattdjur! Enligt en artikel i New York Times använde den belgiska kulturen till uppkomsten av hemodlade kattdjur i slutet av 1800-talet tillfälligt kattdjur för att skicka meddelanden fram och tillbaka från belgiska städer.

Så hur insiktsfulla är kattdjur? Strålande faktiskt! De är ofattbart autonoma varelser, de kan förstå olika saker (trots att de kanske beslutar sig för att bortse från dig) och de har till och med otroliga minnen på kort och lång väg!