Återfuktar kattdjur?

Feline hydrering och uttorkningsmotverkan
Det gör de faktiskt. Trots att filmer och olika medier ofta visar kattdjur som dricker en skål med mjölk, är det inte bra för de flesta katter.

Vatten, trots det, är lika grundläggande för ett kattdjurs uthållighet för vad det är värt för människors. 60-70% av deras kroppsvikt är vatten. Oavsett om det är bra för dem, kan många kattdjur klara sig utan att dricka vatten, särskilt om det är stilla eller stående vatten. Denna motvilja mot vatten kan få en uttorkad katt, så det är viktigt att observera ditt kattdjurs vattenintag.

Av vilken anledning är lämplig hydrering betydelsefull för kattdjur?

Hydrering är det fysiologiska tillståndet för justerade elektrolyter, explicita mineraler och vätskor inuti kroppen, och det är viktigt att hålla jämna steg med denna jämvikt. Vatten är oumbärligt i ljuset av att det påverkar allt från organförmåga och tilläggstransport till kurs och bearbetning.

Det hjälper också minska risken för urinstenar och hjälper njurarna med att spola ut gifter.

Men alla kattdjur är unika och har sina egna lutningar. Därefter kan du kanske behöva prova ett par strategier för att ge vatten för att hitta något som din katt gillar.

Vad orsakar uttorkning hos kattdjur?

Kattdjur kan bli uttorkade av olika anledningar. En av de väsentliga anledningarna är att det ligger i deras egenskaper. Katter har utvecklats från ökenhyresgäster och har därför en låg törstdrift och kan klara sig på mindre vatten än sina hundpartners.

Kattdjur har problem med partiell blindhet, så det kan mycket väl vara svårt för kattdjur att föreställa sig kanten på vattnet i en skål. Dessutom, när kattdjur varvar vatten från en skål, böjer de tungan till en J-form och gnager av en del vatten, vilket är ofattbart slösaktigt. Kattdjur slutar bara med 3/100 av en tesked för varje varv!*

Dessutom är kattdjur känsliga för vattensmaken och smaken. De flesta kattdjur lutar naturligt mot skarpt, rörligt vatten.

Tillstånd som gör kattdjur mer benägna att brist på vätskebalans inkluderar ihållande njurinfektion och olika omständigheter, som löshet i tarmarna eller diabetes.

Indikationer på uttorkning hos kattdjur

Om du antar att din katt ignorerar sin vattenskål kan hon bli uttorkad. Indikationer på en uttorkad katt inkluderar:

Torrt tandkött
Torpity eller elände
Förlust av hunger
Nedgång i hudens mångsidighet
Höjd puls

Du kan ha ett uttorkat kattdjur på händerna i händelse av att du ömt klämmer huden över hennes axlar och huden förblir monterad när du släpper ut den. Detta är känt som “huden stiger” och är en indikation på uttorkning.

Om du antar att du märker något av ovanstående tecken, ring din veterinär. De kan ge dina katter vätskor, förhindra eventuella sjukdomar och förslag om att förhindra uttorkning härifrån och ut.

Hur mycket vatten ska en katt dricka?

Kattdjur behöver ändra vattenmått i ljuset av deras vikt och vilken typ av mat de äter (torrfoder eller våtfoder på burk).

Det är utmanande för även de bästa kattdjuren att återfukta på grund av det intressanta tillståndet i deras tunga. Ett ensamt varv vatten ger bara en katt 3/100 av en tesked.*

Även om många kattdjur kämpar för att förbli hydrerade, kan några kattdjur dricka mycket vatten. Om chansen att ditt kattdjur återfuktar än förväntat kan det vara en indikation på katthypertyreos eller diabetes.

Steg-för-steg-instruktioner för att få en katt att återfukta

Att få ditt kattdjur att återfukta kan vara intressant. Du kanske måste försöka tills du hittar något hon föredrar. Börja med minst en av de medföljande idéerna för att uppfatta hur ditt kattdjur reagerar.

Välj rätt vattenskål: Förutsatt att din katts ebb och flodvattenskål är djup och smal kan den komma i kontakt med hennes hårstrån, vilket är besvärligt. Prova att byta ut din katts vattenskål till en mer omfattande, grundare skål med en mer blygsam läpp för att kontrollera om hon dricker mer.

Placera den i rätt område: Trots att det är lockande att sticka din katts mat- och vattenskålar i en avlägsen region, kan kattdjur klara sig utan att vara begränsade till ett hörn. De föredrar platser där de kan se sina miljöelement med ett snabbt utseende och behöver inte stressa över någon som kryper upp bakom dem. Kontrollera om det gör någon skillnad att flytta hennes vattenskål till ett annat område.

Håll det nytt: Ju mer utdraget vatten sitter, desto fler partiklar samlas det. Damm, jord, hår och mer kan allt samlas i din katts vattenskål, vilket gör att hon inte vill dricka ur den. Häll nytt vatten i hennes skål en till två gånger varje dag.

Försök med en dricksfontän för katter: Kattdjur älskar rinnande vatten och det finns många hypoteser varför. Det kan också engagera en större del av deras förmågor, eftersom de kan se det röra sig, höra ljudet det har och till och med smaka en effekt. En dricksfontän för katter kan göra dricksvattnet riktigt spännande och njutbart för din kattunge.

Lägg till blöt kattmat till hennes matrutin: Vatten är inte det bästa sättet att hålla ditt kattdjur återfuktat. Förutsatt att du har försökt alla ovan nämnda att hon ännu inte dricker tillräckligt, prova på att återfukta med våt kattfoder eller lager. Trots att det inte kan ersätta vattnet ut och ut, kan förbättring med våtfoder hjälpa till att utöka hennes allmänna vattenintag för att förhindra uttorkning.