Maine Coons i media

Maine Coons är en av världens mest populära sällskapskatter och det är inte konstigt att man gärna filmar deras sätt att “prata” med oss människor, dokumenterar deras sätt att röra sig och fotografera deras majestätiska yttre. Filmer med katter har gjorts sedan länge, oavsett om man talar om animerade filmer eller vanliga långfilmer och dokumentärer.

Även webbplatsen YouTube har en mängd olika skojiga kattklipp med Maine Coons som man bara måste se om man är ett fan av rasen.

Harry Potter

Bl.a. kan man skåda det lilla lejonet i en av Harry Potterfilmerna som övervakar de bråkiga studenterna i de mörka korridorerna på Hogwarts. Katten som i filmen heter Mrs. Norris var mycket lättlärd, vilket också är en typisk egenskap för rasen och man kan se den gå omkring lite här och var under filmen.

Dokumentärer

Eftersom många även är fascinerade av rasen och vill veta mer om den har det även gjorts flera dokumentärer som bl.a visats på tv-kanalen Animal Planet. 101 Cats är en av dem. En annan kort dokumentär som hyllar denna snälla jättekatt är “Wild About Hank” som är en kort dokumentärfilm som även tar upp politiska frågor. Hank var en hemlös Maine Coon som adopterades från ett katthem i Virginia. Han fick stor uppmärksamhet genom att de nya ägarna gav honom en kandidatur i den amerikanska senaten och startade en kampanj. På grund av Hanks starka öde och tunga historia, lyckades man samla in över 16 000 dollar till hjälp till katthem och räddningscenter för djur. Folk ville alltså hellre rösta på en katt än en vanlig människa.

Maine Coons i spelautomater

Det är inte bara i media som man har fått upp ögonen för rasen. Det finns även ett flertal casinon som erbjuder spelautomater med kattema och där det även kan förekomma Maine Coons. Astro Cats, Pretty Kitty och Copy Cats är bara några att nämna.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *